Itse tehty kinuski on tässä se kaiken a ja o. Ekaa kertaa keitin kinuskin itse ja varmasti teen tästä edes itse kinuskin jos on tälle herkulle tarvetta! Keittämiseen tarvitsee aikaa.
Kinuski
2dl kuohukermaa
2dl fariinisokeria
Keitä aineksia 10-20min miedolla lämmöllä, kuitenkin jotta kinuski kiehuu kokoajan maltillisesti.
Kinuskipullat
18
kappaletta
2,5
dlmaitoa
1
pussikuivahiivaa
1
tl suolaa
1
dl sokeria
8
dl vehnäjauhoja
50
g margariinia
Täyte:
kinuskikastiketta
pakastepuolukoita (jos haluaa)
Päällys:
100
g margariinia
1
dl sokeria
2
rkl maitoa
2
rkl vehnäjauhoja
2
dl mantelilastuja
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää suola ja sokeri. Sekoita
kuivahiiva jauhoihin ja alusta seos taikinaan vähän kerrallaan. Lisää
lopuksi pehmeä rasva. Kohota kaksinkertaiseksi liinan alla lämpimässä
paikassa. Kaada taikina jauhotetulle alustalle. Kauli taikinasta kaksi
noin 30 x 45-senttistä levyä. Levitä niiden päälle kinuskikastiketta ja
puolukoita. Kääri levyt rullalle ja leikkaa ne 9 osaan. Nosta palat
esimerkiksi muffinivuokiin ja kohota liinan alla 20 minuuttia. Kuumenna
uuni 225 asteeseen. Paista pullia uunin keskitasolla 5 minuuttia. Sulata
päällystä varten margariini kattilassa. Lisää sokeri, maito ja jauhot
sekoittaen. Kiehauta ja sekoita, kunnes seos on paksuhkoa. Rouhi
mantelilastut kattilaan ja sekoita. Levitä manteliseosta pullien
pinnalle ja siirrä pullat takaisin uuniin, ylätasolle. Jatka paistamista
noin 7 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti