Lukijoiden suosikit

tiistai 23. lokakuuta 2012

kinuskipullat


Itse tehty kinuski on tässä se kaiken a ja o. Ekaa kertaa keitin kinuskin itse ja varmasti teen tästä edes itse kinuskin jos on tälle herkulle tarvetta! Keittämiseen tarvitsee aikaa. 

Kinuski

2dl kuohukermaa
2dl fariinisokeria

Keitä aineksia 10-20min miedolla lämmöllä, kuitenkin jotta kinuski kiehuu kokoajan maltillisesti.


Kinuskipullat

18 kappaletta 
 
2,5 dlmaitoa
 
1 pussikuivahiivaa
 
1 tl suolaa
 
1 dl sokeria
 
8 dl vehnäjauhoja
 
50 g margariinia
 
Täyte:

kinuskikastiketta

pakastepuolukoita (jos haluaa)

Päällys:
 
100 g margariinia
1 dl sokeria
2 rkl maitoa
2 rkl vehnäjauhoja
2 dl mantelilastuja
 
 Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää suola ja sokeri. Sekoita kuivahiiva jauhoihin ja alusta seos taikinaan vähän kerrallaan. Lisää lopuksi pehmeä rasva. Kohota kaksinkertaiseksi liinan alla lämpimässä paikassa. Kaada taikina jauhotetulle alustalle. Kauli taikinasta kaksi noin 30 x 45-senttistä levyä. Levitä niiden päälle kinuskikastiketta ja puolukoita. Kääri levyt rullalle ja leikkaa ne 9 osaan. Nosta palat esimerkiksi muffinivuokiin ja kohota liinan alla 20 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Paista pullia uunin keskitasolla 5 minuuttia. Sulata päällystä varten margariini kattilassa. Lisää sokeri, maito ja jauhot sekoittaen. Kiehauta ja sekoita, kunnes seos on paksuhkoa. Rouhi mantelilastut kattilaan ja sekoita. Levitä manteliseosta pullien pinnalle ja siirrä pullat takaisin uuniin, ylätasolle. Jatka paistamista noin 7 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti