Lukijoiden suosikit

sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Mangokakkua appiukolle


 Pohja:
200 g Digestive -keksejä
75 g voita tai margariinia

Täyte:
6 liivatelehteä
0,5 dl mangotölkin lientä
1 tlk (n. 250 g / 400 g) säilykemangoa
300 g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl sitruunamehua (tai sitrus-, manteli- tms. likööriä)
4 dl kuohukermaa

Kiille:
3 dl mangososetta (esim. lastenruokasosetta)
4 liivatelehteä


Liuota liivatteita kylmässä vedessä 10 min. Kuumenna ½ dl mangolientä kiehuvaksi esim. mikrouunissa lasissa. Puristele liivatteet liotusvedestään ja sulata ne kuumentamaasi liemeen. Lisää tuorejuustoon liivateseos, soseutettu mango ja muut maustavat ainekset. Vatkaa kerma vaahdoksi erikseen ja yhdistä siihen varovasti juustomangoseos. Kaada hyytelö pohjan päälle. Hyydytä jääkaapissa.
Liuota koristehyytelön liivatteet myös ensin kylmässä vedessä. Puristele liivatteet liotusvedestä ja sulata ne mangososeen kanssa (n. ½ dl) kiehuvaksi esim. mikrossa lasissa.  Lisää loppu sose joukkoon. Levitä seos juustotäytteen päälle ja anna hyytyä vähintään seuraavaan päivään. Koristele ennen tarjoilua.




appiukko pyysi tekemään kakun hänen 60v kekkereihin. Sain vapaat kädet. Pääruoka oli tuhtia, joten mikään ällömakea kermakakku ei sopinut asiaan vaan päätin väsätä raikkaan mangokakun. Tein eri reseptillä mitä aiemmin ja tästä tuli jotenkin parempaa! Koostumus oli pehmeää, ei liian liivatemaista! Kukat tehty itse vaahtokarkkitaikinasta. :)

3 kommenttia:

  1. Oi nam! Onko toi siis juustokakku jossa on sitä mangopilttiä päällä? vai mitä oot siihen laittanu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juurikin sitä itseään! Nyt sain ohjeenkin lisättyä.. :)

      Poista
    2. Hyvä! täytyykin varmaan tehä toi :P Kuulostaa niin herkulliselta! Onko toi mangotölkin liemi siis sen säilyke mangon liemi vai? :D Ootko noi koristeet ite tehny vai ostanu valmiina jostain? :>

      Poista